Od března 2019 funguje na naší farmě registrovaná minimlékárna, kde pro vás z mléka našich kraviček vyrábíme sýry a další mléčné dobroty, které si u nás můžete zakoupit Dělení sýrů: Sýry se dělí mnoha způsoby. Za nejzákladnější dělení považujeme: Dle způsobu srážení: kyselé – do m...
Blog
Zpracování mléka na farmě
Mléko Mléko je produktem mléčných žláz savců. Slouží jako výživa pro mláďata. Většina sýrů se vyrábí z kravského, kozího a ovčího mléka, ale např. pravá Mozzarella se vyrábí z buvolího mléka. Z nutričního hlediska je nejvýznamnější mléko kravské. Složení mléka je ovlivněno např. plemenem dojnice, ...
Ekologické hospodářství
Ekologické zemědělství (někdy též biozemědělství, řidčeji organické zemědělství z anglického „organic agriculture“) je takový způsob hospodaření, který bere ohled na přirozené koloběhy a závislosti. Je založené na zásadách etičtějšího přístupu vůči chovaným zvířatům, ochrany životního prostředí, šet...
3 položek celkem