Blog

Výroba sýrů na farmě

Od března 2019 funguje na naší farmě registrovaná minimlékárna, kde pro vás z mléka našich kraviček vyrábíme sýry a další mléčné dobroty, které si u nás můžete zakoupit   Dělení sýrů: Sýry se dělí mnoha způsoby. Za nejzákladnější dělení považujeme: Dle způsobu srážení: kyselé – do m...

Zpracování mléka na farmě

Mléko Mléko je produktem mléčných žláz savců. Slouží jako výživa pro mláďata. Většina sýrů se vyrábí z kravského, kozího a ovčího mléka, ale např. pravá Mozzarella se vyrábí z buvolího mléka. Z nutričního hlediska je nejvýznamnější mléko kravské. Složení mléka je ovlivněno např. plemenem dojnice, ...

Ekologické hospodářství

Ekologické zemědělství (někdy též biozemědělství, řidčeji organické zemědělství z anglického „organic agriculture“) je takový způsob hospodaření, který bere ohled na přirozené koloběhy a závislosti. Je založené na zásadách etičtějšího přístupu vůči chovaným zvířatům, ochrany životního prostředí, šet...

3 položek celkem

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení