Blog

Zpracování sýrů na farmě

Dělení sýrů: Sýry se dělí mnoha způsoby. Za nejzákladnější dělení považujeme: Dle způsobu srážení: kyselé – do mléka se nepřidává syřidlo nebo jen velmi malé množství (cca 1ml na 100l mléka). Sýřenina je vysrážena jen za pomoci kyseliny mléčné. Např. Tvarohové sýry. sladké – mléko je srážené za ...

Zpracování mléka na farmě

Mléko Mléko je produktem mléčných žláz savců. Slouží jako výživa pro mláďata. Většina sýrů se vyrábí z kravského, kozího a ovčího mléka, ale např. pravá Mozzarella se vyrábí z buvolího mléka. Z nutričního hlediska je nejvýznamnější mléko kravské. Složení mléka je ovlivněno např. plemenem dojnice, ...

Ekologické hospodářství

Ekologické zemědělství (někdy též biozemědělství, řidčeji organické zemědělství z anglického „organic agriculture“) je takový způsob hospodaření, který bere ohled na přirozené koloběhy a závislosti. Je založené na zásadách etičtějšího přístupu vůči chovaným zvířatům, ochrany životního prostředí, šet...

3 položek celkem